SANDWICH

MATERIALET

Sandwichelement är en konstruktionspanel uppbyggd av två starka ytskikt och med en lätt kärna med bra isoleringsförmåga. Ytskikten och kärnan kan varieras beroende på vad panelen ska användas till. Ytmetallen är vanligtvis av varmförzinkad stålplåt, men tillverkas också med rostfritt ytskikt för mer krävande miljöer.

UTFÖRANDE

Elementen finns att få i flera olika kulörer samt släta, linjerade, präglade, med dekorationsbeslag och print, vilket ger obegränsade möjligheter för arkitektonisk design av fasader. De kan bekläs med ytterligare ett lager material – exempelvis dekorativa metaller.

BEARBETNING

Sandwichelementen finns anpassade för fasader, innerväggar och innertak, i olika bredder och tjocklekar samt formade. Elementen är kompletta, lätta och därmed enkla att hantera och montera, oavsett väderförhållanden. Elementens höga hållfastighet och styvhet ger långa spännvidder och minimal utböjning vid konstruktion.

MILJÖ

Användandet av Sandwichelement bidrar till pålitlig täthet och god värmeisolering utan köldbryggor, vilket innebär hög energieffektivitet.